Get iNews App with new looks!
inews
Advertisement
Aa Text
Share:
Read Next : Bahasa Inggris bakal Jadi Mata Pelajaran Wajib di SD Mulai 2027
Advertisement . Scroll to see content

30 Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 4 Semester 1 Kurikulum Merdeka, Bisa Jadi Referensi Belajar 

Selasa, 26 November 2024 - 18:53:00 WIB
30 Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 4 Semester 1 Kurikulum Merdeka, Bisa Jadi Referensi Belajar 
Contoh Soal Bahasa Inggris (Freepik)
Advertisement . Scroll to see content

JAKARTA, iNews.id - Contoh soal Bahasa Inggris kelas 4 semester 1 Kurikulum Merdeka berikut ini bisa menjadi referensi siswa sebelum mengikuti ujian. 

Materi Bahasa Inggris kelas 4 semester 1 Kurikulum Merdeka mencakup beberapa materi. Di antaranya mengekspresikan aktivitas, menyebutkan benda dalam ruangan, hingga mengidentifikasi angka dalam Bahasa Inggris. 

Berikut contoh soal Bahasa Inggris kelas 4 semester 1 Kurikulum Merdeka yang bisa dipelajari siswa, Selasa (26/11/2024). 

Contoh Soal Bahasa Inggris

1. How old is Dewi? She is ....

A. Beautiful 
B. Ten old
C. A student
D. Kind

Jawaban: B

2. On - Jakarta street - lives - Jojo. The correct arrangement is ....

A. Jojo on Jakarta street lives 
B. Jojo lives on Jakarta street
C. Jakarta street lives on Jojo
D. Jojo Jakarta lives on street

Jawaban: B

3. Sister – in – the office – Indah’s – works 
The correct sentence is ....

A. Sister in the office Indah’s works 
B. Sister works in the office Indah’s 
C. Indah’s sister works in the office
D. The office works sister in Indah’s

Jawaban: C

4. My mother sister is my ....

A. Brother 
B. Aunt
C. Cousin
D. Mother

Jawaban: B

5. Evelyn is ten years old. Putri is older than Evelyn. Yoga is twelve years old. If Yoga is older than Putri, so Putri is .... years old.

A. Eleven 
B. Ten
C. Thirteen
D. Nine

Jawaban: A

6. I .... after having breakfast.

A. Get up 
B. Cook noodle
C. Have lunch
D. Prepare to school

7. A cow has ... feet.

A. One
B. Two
C. Three
D. Four

Jawaban: D

8. If our body is dirty, we clean ourselves in the ....

A. Bathroom
B. Dining room
C. Bedroom
D. Kitchen

Jawaban: A

9. R E T U C I P

A. Retupic
B. Tucirep
C. Picture
D. Picuter

Jawaban: C

10. C K L O C

A. Colkc
B. Ckloc
C. Clokc
D. Clock

Jawaban: D

11. M L A P

A. Lamp
B. Lapm
C. Lmpa
D. Mlap

Jawaban: A

12. My father has a father. He is my ....

A. Grandfather 
B. Son
C. Uncle
D. Niece

Jawaban: A

13. What time is it? It is 04.00.

A. Three o'clock 
B. Four o'clock
C. Five o'clock
D. Twelve o'clock

Jawaban: B  

14. It was late, so we walked ....

A. Quickly
B. Happily
C. Brightly
D. Easily

Jawaban: A

15. The sun is bright. it is shining ....

A. Lovely
B. Brightly
C. Loudly
D. Safely

Jawaban: B

16. My mother is cooking in the ....

A. Bathroom
B. Dining room
C. Bedroom
D. Kitchen

Jawaban: D

17. The children are happy. They live ....

A. Angrily
B. Loudly
C. Happily
D. Quietly

Jawaban: B

18. They found the address .... with the map.

A. Diligently
B. Easily
C. Angrily
D. Beautifully

Jawaban: B

19. There are .... in my bedroom.

A. A lamp
B. A clock
C. A TV
D. Two pillows

Jawaban: D

Follow WhatsApp Channel iNews untuk update berita terbaru setiap hari! Follow
iNews.id
iNews Network
Kami membuka kesempatan bagi Anda yang ingin menjadi pebisnis media melalui program iNews.id Network. Klik lebih lanjut