20 Contoh Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 9 Semester 1, Lengkap dengan Kunci Jawaban

Simon Iqbal Fahlevi
Contoh soal UTS Bahasa Inggris kelas 9 semester 1 (freepik)

11. Alya : “ Do you know where is Gibril?”
Nisa : ”I heard he went to Semarang. His uncle held a wedding party.
Alya : ”… He has promised to accompany me watching movie tomorrow.”

A. I agree with you
B. Congratulation
C. Thank you
D. I hope he will go home soon

Jawaban: D. I hope he will go home soon

12. Elki : “Happy birthday to you, Mail. May God
bless you”.
Ismail : ……
Elki : “You’re welcome.”
A. Well done  
B. I'm sorry  
C. Thanks
D. I hope so

Jawaban: C. Thanks

13. Indra : ”Hi, Fajar, My father asks me to pick my
brother, Ismail, in his school, but at the same time I have a promise to accompany Heri to buy a new jacket. What do you suggest? I am confused.”
Fajar : ”I would recommend that you pick your brother first then you can go to accompany Heri. I think that is the good solution for you.”
Indra : ”That’s good suggestion, thanks.”

Who asks Indra to pick Ismail in his school?
A. Heri    
B. Fajar   
C. Fajar’s father
D. Indra’s father

Jawaban: D. Indra’s father

14. The cat is sitting _ the windowsill.

A. in
B. at
C. on
D. with

Jawaban: C. on

15. What does the sentence “I’m saving money to buy a new dress in Himeka.” express?

A. A past event
B. A future plan
C. A present activity
D. A regret

Jawaban: B. A future plan

16. Which sentence indicates a purpose?

A. He watches TV every evening
B. She is reading a novel
C. I’m studying hard to improve my grades
D. They went to the park yesterday

Jawaban: C. I’m studying hard to improve my grades

17. “I’m putting in a lot of effort to accumulate funds for a trip to Monowi.” The purpose of this sentence is ….

A. To describe a past event
B. To express surprise
C. To state an intention
D. To show regret

Jawaban: c) To state an intention

18. What is the purpose of checking product reviews before making a purchase?

A. To waste time reading opinions
B. To find out where the product is available
C. To compare prices of different products
D. To gather information from other consumers and make an informed decision

Jawaban :D. To gather information from other consumers and make an informed decision

19.  Why is it important to read labels carefully on household cleaning products?

A. To check if they are edible
B. To learn about the manufacturer’s history
C. To memorize chemical formulas
D. To understand usage instructions, precautions, and potential hazards

Jawaban: D. To understand usage instructions, precautions, and potential hazards

20. Indra : ”Hi, Fajar, My father asks me to pick my
brother, Ismail, in his school, but at the same time I have a promise to accompany Heri to buy a new jacket. What do you suggest? I am confused.”
Fajar : ”I would recommend that you pick your brother first then you can go to accompany Heri. I think that is the good solution for you.”

Fajar says ”I would recommend that you pick your brother first then you can go to accompany Heri. I think that is the good solution for you.” It means that he ….
A. give a suggestion  
B. ask a suggestion   
C. reject a suggestion
D. accept a suggestion

Jawaban: A. give a suggestion

Editor : Johnny Johan Sompotan
Artikel Terkait
Megapolitan
4 hari lalu

Viral Mister Dede Satpol PP Jakarta Fasih Bahasa Inggris, Netizen Kagum

Internasional
1 bulan lalu

Putin Akui Bahasa Inggrisnya Berantakan saat Bicara dengan Trump

Nasional
2 bulan lalu

70 Ucapan HUT ke-80 RI dalam Bahasa Inggris Beserta Terjemahan

Nasional
3 bulan lalu

Mahasiswa Pendidikan Bahasa Inggris MNC University Gelar Kuliah Praktisi: How to Improve Your English

Berita Terkini
Network
Kami membuka kesempatan bagi Anda yang ingin menjadi pebisnis media melalui program iNews.id Network. Klik Lebih Lanjut
Network Updates
News updates from 99+ regions
Personalize Your News
Get your customized local news
Login to enjoy more features and let the fun begin.
Kanal