30 Contoh Soal Olimpiade Bahasa Inggris SD, Lengkap dengan Jawabannya

Wikku D Nugroho
30 Contoh Soal Olimpiade Bahasa Inggris SD (Freepik)

A. Beach 

B. Toilet

C. Street 

D. Park

Jawaban: D

11. She serves passengers on a plane. She is a …

A. Pilot 

B. Co-pilot

C. Stewardess 

D. Navigator

Jawaban: C

12. Andre wears his watch on his …

A. Head 

B. Knee

C. Nose

D. Hand

Jawaban: D

13. Susan wears an accessory on her ears. The accessory is called ....

A. ring

B. bracelet

C. brooch

D. earring

Jawaban: D

14. It is hot in the room. Let's ... the fan.

A. turn off

B. open

C. turn on

D. close

Jawaban: C

15. Susanti: Can I have some apples, please?

Salesman: ... do you want?

Susanti: The Australian ones, please!

A. How many

B. How much

C. Which

D. What

Jawaban: C

16. Doni : "... do you live?"

Fira : "I live in a village near the hill."

A. Where

B. Which

C. How

D. What

Jawaban: A

17. Apple, banana and orange are kinds of…

A. Fruits

B. Candies

C. Animals

D. Vegetables

Jawaban: A

18. Arrange the words:

Reog – is – dance – East – Ponorogo – a – traditional – from – Java

A. Ponorogo is a dance reog traditional from Java East

B. Reog Ponorogo is a traditional dance from East Java

C. East Java is a traditional dance from Reog Ponorogo

D. Reog is a dance traditional Ponorogo from East Java

Jawaban: B

19. The animal that likes to barking is …

A. Sheep

B. Fish

C. Dog

D. Duck

Jawaban: C

20. Andy: Sir, my leg is hurt. … I go home now?

Teacher: Oh. Yes, of course!

A. Shall

B. May

C. Must

D. Will

Jawaban: B

The text below is for questions number 21 to 24.

Ahmad is my elder brother. He is seventeen, five years older than me. He is very handsome. He has a sharp nose dark hair, and fair complexion. He wears glasses.

21. How old is the writer?

A. Ten

B. Eleven

C. Twelve

D. Thirteen

Jawaban: C

22. “He is very handsome.”

“Handsome” is similar in meaning to ....

A. Sweet

B. Ugly

C. Diligent

D. Good-looking

Jawaban: D

23. “... and fair complexion.”

“Complexion” is similar in meaning to ....

A. Hair color

B. Skin color

C. Physical features

D. Body

Jawaban: B

24. “He wears glasses.”

“Glasses” has the same meaning with ....

A. Cups

B. Mirrors

C. Plates

D. Spectacles

Jawaban: D

25. Aldo is a diligent student. He never comes late to school. He goes to school on foot at a quarter to six. He usually arrives at his school in thirty minutes. What time does he arrive at school?

A. Half past seven

B. A quarter past six

C. Six o’clock

D. Half past six

Jawaban: D

26. You can find the sign “Don’t walk on the grass!” in the …

A. Beach 

B. Toilet

C. Street 

D. Park 

Jawaban: D

27. She serves passengers on a plane. She is a …

A. Pilot 

B. Co-pilot

C. Stewardess 

D. Navigator

Jawaban: C

28. Doni : "... do you live?"

Fira : "I live in a village near the hill."

A. Where 

B. Which 

C. How 

D. What

Jawaban: B

29. Look at the ... on the stage. She has a beautiful voice.

A. Nurse 

B. Singer

C. Doctor 

D. Painter

Jawaban: B

30. Which of the following is a body part used for smelling?

A. Nose 

B. Mouth

C. Eyes 

D. Ears

Jawaban: A

Demikian ulasan mengenai contoh soal Olimpiade Bahasa Inggris SD. Semoga bermanfaat!

Editor : Komaruddin Bagja
Artikel Terkait
57 tahun lalu

Prodi Pendidikan Bahasa Inggris MNC University Sukses Jalani Asesmen Lapangan LAMDIK, Perkuat Mutu Pendidikan

57 tahun lalu

Parah! Siswa SMA Ini Masukkan Spermanya ke Tumbler Guru Perempuan

57 tahun lalu

KSAD Tegaskan TNI Tak Gusur SD di NTT untuk Kopdes Merah Putih: Gak Mungkin Seekstrem Itu

57 tahun lalu

Fix! Siswa SD-SMA Tak Boleh Pakai AI Instan seperti ChatGPT

Berita Terkini
Network
Kami membuka kesempatan bagi Anda yang ingin menjadi pebisnis media melalui program iNews.id Network. Klik Lebih Lanjut
Network Updates
News updates from 99+ regions
Personalize Your News
Get your customized local news
Login to enjoy more features and let the fun begin.
Kanal