35 Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 5 Semester 1 Kurikulum Merdeka, Bisa Jadi Referensi Belajar
1. I usually ... at 05.00 in the morning.
A. Sleep
B. Get up
C. Take a bath
D. Have breakfast
Jawaban: B
2. Every Sunday he goes .... in the beach.
A. Shopping
B. Singing
C. Studying
D. Surfing
Jawaban: D
3. A .... can protect our head from the heat of the sun.
A. Kabaya
B. Tie
C. Cap
D. Shorts
Jawaban: C
4. .... is a traditional clothes from Japan.
A. Uniform
B. Kebaya
C. Coat
D. Kimono
Jawaban: D
5. We can buy clotes in the?
A. Fruitstall
B. Butcher
C. Greengrocer
D. Supermarket
Jawaban: D
6. We can buy fried chicken in the?
A. Restaurant
B. Butcher
C. Stationery
D. Fruitstall
Jawaban: A
Dialogue for number 7 to 9.
Siska : "What do you wear when you jogging?”
Ria : "l wear T-shirt.”
Siska : "Do you also wear shoes and socks?”
Ria : “Yes, Ido. By the way, what do you wear when you go to school, Ria?
Siska : “l wear uniform.”
Ria : "Do you also wear your cap?"
Siska : “Yes, do."
7. Ria wears .... for jogging.
A. jeans
B. T-shint
C. trousers
D. pyjamas
Jawaban: B
8. Ria wears her .... to school.
A. Shirt
B. T-shirt
C. Kabaya
D. Uniform
Jawaban: D
9. Siska also wears her .... to school.
A. Handkerchief
B. Ribbon
C. Cap
D. Belt
Jawaban: C
10. A kilo of sugar is eleven thousand rupiah. How much is a kilo of sugar?
A. 6.000 rupiah
B. 11.000 rupiah
C. 5.000 rupiah
D. 2.000 rupiah
Jawaban: B
11. A plate of gado-gado costs six thousand rupiah. How much will you pay for one plate of gado-gado?
A. 6.000 rupiah
B. 2.000 rupiah
C. 5.000 rupiah
D. 11.000 rupiah
Jawaban: A
12. Candy is?
A. Salty
B. Sour
C. Bitter
D. Sweet
Jawaban: D
13. I want a ... of juice.
A. Plate
B. Scoop
C. Glass
D. Pan
Jawaban: C
14. I want a ... of ice cream.
A. Plate
B. Scoop
C. Glass
D. Pan
Jawaban: B
15. I use my ... on my head.
A. Uniform
B. Cap
C. Skirt
D. Bag
Jawaban: B
16. The students wear their ... to school.
A. Jacket
B. Jeans
C. Shorts
D. Uniform
Jawaban: D
17. A: “What do they wear for swimming?”
B: “They wear ... ".
A. Swimsuits
B. Caps
C. Shoes
D. Shorts
Jawaban: A
18. What does a scientist do?
A. Plays music in a band
B. Studies and learns about the natural world
C. Writes books
D. Paints pictures
Jawaban: B
19. My body is health make me?
A. Sad
B. Tire
C. Happy
D. Boring
Jawaban: C
20. The opposite of tall is?
A. Small
B. High
C. Tall
D. Short
Jawaban: D
21. I have a new shoes and a pair of?
A. Watch
B. Glass
C. Sock
D. Plate
Jawaban: C
22. These are the activities during the summer holiday, except?
A. Wearing thick jacket at home
B. Going to the beach
C. Riding a bicycle in a park
D. Flying kites
Jawaban: B
23. The shape of a wheel is a?
A. Rectangle
B. Circle
C. Cube
D. Triangle
Jawaban: B
24. Rp7.500 means?
A. Seven five thousand rupiahs.
B. Seven thousand five hundred rupiahs.
C. Seven thousands five hundreds rupiahs.
D. Seven five hundred rupiahs.
Jawaban: B
25. What's wrong with his eye?
A. He has eyeache
B. He has eye hurt
C. He has sore eye
D. He has pain eye
Jawaban: C
26. The sign mean rumah makan is?
A. Dinning room
B. Waiting room
C. Airport
D. Restaurant
Jawaban: D
27. Calculating machine is?
A. Camera
B. Calculator
C. Radio
D. Facsimile
Jawaban: B
28. We can hear many voice by using our?
A. Head
B. Nose
C. Neck
D. Ear
Jawaban: D
29. Apple, mango, jambo, avocado are?
A. Vegetables
B. Fruits
C. Animals
D. Insect
Jawaban: B
30. What does a firefighter do?
A. Fixes cars
B. Puts out fires and helps people in emergencies
C. Takes care of children
D. Sells clothes in a store
Jawaban: B
31. Kanaya eats a bread for breakfast. What does she say about its taste?
A. It tastes sweet
B. It tastes salty
C. It tastes sour
D. It tastes bitter
Jawaban: A
32. What does Roy have if he’s eating something sweet and cold on a cone?
A. A loaf of bred
B. A bottle of tea
C. An ice cream cone
D. A hand of bananas
Jawaban: C
33. Nurul is drinking her tea. How does it taste without sugar?
A. Sour
B. Salty
C. Bitter
D. Sweet
Jawaban: C
34. Aury enjoys eating cheese cake. What taste does it have?
A. Salty
B. Bitter
C. Sweet
D. Sour
Jawaban: C
35. Toy squeezes a lemon into his water. How does it taste now?
A. Sour
B. Sweet
C. Bitter
D. Salty
Jawaban; A
Demikian ulasan mengenai contoh soal Bahasa Inggris kelas 5 semester 1 Kurikulum Merdeka. Semoga bermanfaat!
Editor: Komaruddin Bagja