JAKARTA, iNews.id – Contoh artikel preskriptif bahasa jawa singkat berikut ini bisa menjadi referensi dalam mengerjakan tugas di sekolah.
Artikel preskriptif bahasa Jawa adalah salah satu jenis artikel dalam bahasa Jawa yang bertujuan memberikan saran atau pedoman pada pembaca. Biasanya, artikel ini berisi tutorial atau panduan.
Ciri-ciri artikel preskriptif antara lain:
1. Memiliki judul yang jelas dan menarik perhatian pembaca
2. Berisi penjelasan langkah-langkah secara terperinci
3. Menggunakan bahasa yang sederhana dan mudah dipahami
4. Memberikan contoh-contoh yang relevan dan dapat diikuti oleh pembaca
5. Menggunakan gambar, video, atau ilustrasi untuk memperjelas penjelasan
Berikut ini adalah contoh artikel preskriptif bahasa jawa singkat yang bisa disimak, dikutip berbagai sumber, Selasa (6/9/2023).
Ing Indonesia iki ana maneka jinis dhawet, nanging sing paling unik yaiku dhawet goreng saka Purworejo, Jawa Tengah.
Senajan jenenge dhawet goreng, nanging ing penyajiane dudu dhawete sing digoreng. Jalaran sing digoreng yaiku bumbu lan racikan bahan-bahan liya kang disajekake ing samangkok dhawet goreng.
Beda kaya umume dhawet sing digawe saka glepung beras utawa pathi tela. Dhawet sing digunakake kanggo nggawe dhawet goreng iki digawe saka glepung ganyong.
Pamilihan glepung ganyong minangka bahan utama jalaran ganyong duwe rasa legi kang khas.
Carane nggawe dhawet saka glepung ganyong iki padha karo dhawet umume. Glepung ganyong disampur banyu lan disaring. Sawise kuwi banjur digodhog.
Bareng dirasa cukup lan wiwit adhem. Dhawet banjur dicithak. Yen wis dicithak dhawet siyap diracik karo bahan-bahan liyane.
Bahan liyane sing diracik yaiku capar, tahu sing wis diris cilik-cilik lan digoreng, sambel, bawang goreng, lan juruh.
Unike juruh kang digunakake kanggo nggawe dhawet goreng iki ora kaya juruh ing dhawet umume kang digawe saka banyu gula. Juruh sing digawe kanggo nggawe dhawet goreng iki digawe saka nira klapa.
Sarehne juruhe nganggo nira klapa, rasa legi ing samangkok dhawet goreng iki luwih duwe rasa kang khas dibandhingake juruh kang digawe saka gula kang dicairake.